Så maximerar du oddsen

Visst kan man betta bara för att det är kul och höjer spänningen. För de flesta är det dock viktigt att betta på ett sådant sätt att chansen att vinna pengar blir så stor som möjligt. Här kommer vi att titta på vad det är möjligt att göra för att höja sina odds samtidigt som man faktiskt har ganska stor vinstchans.

Vid kombinationsspel läggs oddsen ihop

När du spelar på mer än ett spelobjekt för att få ett bättre odds, samtidigt som alla spel måste slå in för att du ska vinna pengar, är det fråga om ett kombinationsspel. Kombinationsspel ökar risken men det kan också vara ett sätt att få mycket höga odds, samtidigt som det inte krävs så himla mycket för att ett spel ska slå in. 

Med kombinationsspel kan du öka spänningen när du kollar på sport. Du har en större chans att vinna riktigt mycket pengar, även i fall när chansen kanske inte är så stor, som när du spelar på lotto eller motsvarande. Väljer du ett kombinationsspel med många spelobjekt behöver du heller inte satsa särskilt mycket för att ha chans att vinna riktigt mycket pengar. Oavsett vad du vill uppnå med betting har du goda möjligheter att göra det med hjälp av kombinationsspel.

Var kan man spela kombinationsspel?

Alla bettingsidor som vi känner till erbjuder idag någon form av kombinationsspel. Oavsett om det gäller betting utan licens eller spel på en svensk bettingsajt hittar du kombinationsspel bland de spelformer som erbjuds. Det finns dels spelprodukter i form av kombinationsspel med givna förutsättningar och dels möjlighet att sätta ihop egna kombinationsspel.

Flera av de populäraste spelformerna är kombinationsspel

Kombinationsspel kanske låter nytt och flashigt men faktum är att det har spelats så här mycket länge. Klassiska svenska spelformer som V65 och Måltipset är kombinationsspel där det är förutbestämt vilka spelobjekt som ingår i kombinationen. På bettingsidor online kan du dock, på ett enklare sätt, skapa intressanta kombinationsspel där just dina kunskaper om betting kommer till nytta i personligt komponerade kombos.

Vilka typer av spel passar för kombinationsspel?

En rekommendation när det gäller vilka spel man ska kombinera är att det är bra om oddsen på de olika spel som ingår i kombinationen är väldigt låga. Låga odds innebär ju låg risk, utifrån spelbolagets bedömning. Men kombinerar du fyra spel med låga odds så får du ett odds som är riktigt bra. Samtidigt som det förmodligen är ganska troligt att ditt spel slår in om du till exempel bettat på fyra kraftigt favorittippade fotbollslag. Oddset blir bättre än om du skulle ha spelat på dessa fyra lag var för sig. Självklart kan du även kombinera fyra eller fler höga odds. Det är inte så troligt att ditt kombinationsspel slår in om du gör det, men när du väl vinner på ett sådan spel kommer det å andra sidan att bli mycket pengar som kommer in på kontot.

Ett annat tips är att kombinera spel som ligger nära varandra i tid och att lägga nya spel direkt om du känner att du börjar bli duktig på det. Ett råd som gäller alla typer av betting är att inte satsa en för stor del av din bankrulle på en enskild kombination. Den som satsar allt på enskilda spel eller enskilda kombinationer kommer förr eller senare att förlora allt, hur låga oddsen än är.

Kombinera spel helt fritt

Även om många sätt att spela kombinationsspel har funnits väldigt länge så finns det också möjligheter att göra det med spelprodukter som är ganska nya. Det finns fler spelmarknader helt enkelt. Hos många spelbolag kan du idag sätta ihop dina helt egna kombinationer och till och med välja spelobjekt från olika sporter. Det ger dig en bra chans att få ihop en kombination med spel där du kan tillräckligt mycket för att kunna bedöma om oddsen är bra. 

Du kanske har ett favoritlag i fotboll som du följer och därför har kunskap om, samtidigt som du tycker att oddssättarna verkar ha missbedömt oddset i en tennismatch. Då har du goda möjligheter att få till ett bra kombinationsspel där både fotboll och tennis och kanske ytterligare någon sport ingår. Exakt hur spelbolagen låter dig kombinera olika idrottshändelser kan variera lite. Alla spelbolag satsar inte lika hårt på kombinationsspel.

Det är bara duktiga spelare som går med vinst i längden

Med kombinationsspel finns det goda möjligheter att betta på ett sätt som ger ganska höga odds samtidigt som det är stor chans att man vinner. Men det är viktigt att ha klart för sig att det är bettingsidan som går med vinst i längden. Om oddsen inte var satta på en sådan nivå att det var lönsamt för spelbolagen skulle de naturligtvis snabbt gå i konkurs. Även när det gäller den typ av odds som vi har beskrivit i den här texten ska man veta att det krävs ganska stor skicklighet eller väldigt mycket tur om man vill bli en spelare som går med vinst på betting, på längre sikt. 

Du kan spela ett kombinationsspel som innebär att du vinner en hel del pengar, fast det är troligare att spelet slår in, än att det inte gör det. Om du lägger samma typ av spel flera gånger kommer du dock att förlora mer än vad du vinner i längden, om du inte är riktigt duktig på att hitta bra odds eller har tur. När du väl förlorar så förlorar du ju hela insatsen. Bettar du för att det är kul ska du alltså inte se kombinationsspel som lätta pengar utan som något som gör det roligare att betta.

Sammanfattning

Att lägga kombinationsspel är ett kul sätt för att höja sina odds vid betting. Tänk på att det finns en anledning till varför oddsen höjs och att det krävs att resultaten i alla spel du kombinerar går din väg. Kombinationsspel är inget nytt fenomen men vi ser ändå en utveckling av systemet. Idag kan vi kombinera spel på fler sätt än tidigare och till exempel betta på sporthändelser i flera olika idrotter.

Den här sidan använder cookies.
Ok