Högre odds på utländska bettingsajter

Är du intresserad av betting så är du säkert nyfiken på var du kan hitta de bästa oddsen. Tyvärr är det inte så enkelt att svara på det eftersom oddsen sätts i realtid och hela tiden varierar. Vissa slutsatser kan man ändå dra och här kommer vi att driva tesen att du oftare kan hitta bättre odds på utländska bettingsajter än på svenska. I alla fall om du vet vad du håller på med.

Tre sporter där oddsen ofta är bra utomlands

Om ett odds är riktigt bra kommer många erfarna spelare att upptäcka det och betta tills oddset förändras. Vissa bettingsidor är kända för att ha lite bättre odds än andra, generellt sett. Men för att kontrollera att det verkligen stämmer behöver man jämföra odds, ofta under en längre tid. Ett spelbolag kan nämligen ha ett jättebra odds på ett spelobjekt, men sämre på ett annat, eller ha bra odds på en specifik spelmarknad. 

Det man ändå kan göra, om man ska generalisera lite, är att titta på oddsen i olika länder för specifika sporter. Det vi har gjort är att vi observerat oddsen på svenska och utländska bettingsajter för tre av de största sporterna i världen:

Det vi kommit fram till är att du, under vissa förutsättningar, kan få högre (det vill säga bättre) odds på utländska bettingsajter, om du bettar på dessa tre sporter. Spelbolag utan licens från Spelinspektionen är ofta, men inte alltid, tillgängliga för svenska spelare. Om bettingsajten är det så är det enkelt att starta ett konto och börja betta.

Fotboll är världens största sport

Visst kan man hitta bra fotbollsodds på svenska sajter! Och om du gillar att betta på svenska sporthändelser är utbudet av matcher större än om du väljer en sida som inte är licensierad av Spelinspektionen. Gillar du internationell fotboll rekommenderar vi dock att du letar efter odds även på utländska sidor. Ju större urval du har, desto större är dina chanser att hitta riktigt höga odds.

Odds boost är vanligt inom fotboll

Bettingsidor lockar ofta med extra höga odds på utvalda fotbollsmatcher till nya spelare. Odds boost kallas den typen av erbjudande. Även om sådana erbjudanden förekommer i Sverige är de vanligare utomlands. Överhuvudtaget hittar du bättre och fler bonusar på bettingsidor utomlands. Detta eftersom reglerna för hur erbjudanden får vara utformade är så stränga i Sverige. Det är dock inte säkert att du kan få en bonus som svensk, även om du är välkommen att betta på en sajt med en annan licens än den svenska.

Svenska sidor är sällan bra på Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll, särskilt NFL, är extremt stort i USA men en ganska marginell sport i Sverige. Om du är ett fan av NFL kan du förvisso betta på det på en svensk sajt. Om du vill ha ett så stort utbud av odds och spelmarknader som möjligt behöver du dock spela på en sida med en annan licens och extra bra täckning när det gäller Amerikansk fotboll.

Hitta din nisch

Det faktum att det finns fler sätt att betta på amerikansk fotboll på utländska sajter, som specialiserat sig på sporten, kan du använda till din fördel. Vill man bli framgångsrik i långa loppet inom betting är det ofta bra att fokusera på ett par olika spelmarknader. När det gäller amerikansk fotboll och FNL finns det flera marknader som lockar erfarna spelare, eftersom det är lättare att hitta bra odds. Vilka dessa marknader är beror på dina styrkor som spelare. Vissa följer enskilda lag, medan andra hittar en annan nisch som passar dem.

Spela på udda ligor inom ishockey

I Sverige är hockey väldigt stort inom betting. Många som bettar är väl insatta och det innebär att de sällan gör bort sig helt och hållet när de satsar pengar. Spelbolagen har också riktigt duktigt folk som sätter oddsen för hockey, och det innebär att det är svårt att upptäcka odds som är felaktigt satta och därför extremt bra. 

Om du däremot spelar på en bettingsida som inte har svenskar som sin primära målgrupp kan det hända att oddsen på hockey är bättre där, eftersom det inte är lika skickliga oddssättare. Ett tips är att leta upp ett litet spelbolag med en annan licens än den svenska och hoppas på att deras oddssättare helt enkelt kan mindre om hockey än vad du gör. Möjligheterna är extra stora om du är duktig på en udda liga inom ishockey, som inte så många spelar på.

Betta på Hockey VM

Förutom att du kan spela på matcher i hockeyligor är Hockey VM ett populärt spelobjekt. Vissa utländska bettingsajter erbjuder ett annat urval av spelobjekt på den turneringen än vad svenska bettingsidor gör. Det kan löna sig att kolla runt lite och se vad som erbjuds så att du får så goda möjligheter som möjligt att betta på sådant som du kan mycket om.

Utländska bettingsidor begränsar dig inte lika snabbt

Det finns ytterligare en anledning till varför utländska bettingsajter kan vara bättre än svenska, eller i alla fall till varför det är fördelaktigt att betta på både svenska och utländska sidor. Det handlar om limitering. Om du är för bra på att hitta höga odds och går med vinst, månad efter månad, löper du risk att bli limiterad. Nästan alla sidor begränsar möjligheten för de duktigaste spelarna att göra det de är bra. Men det finns bettingsajter där du kan vinna högre belopp utan att få problem. Inte minst i större jurisdiktioner än Sverige. En taktik som storspelare använder är att vara registrerad på många sidor och sprida ut sitt spelande. Då märks det inte lika tydligt ifall man ofta vinna mycket.

Sammanfattning

Svenska bettingsidor är bra, av flera anledningar. Den som är mån om att alltid spela med så bra odds som möjligt kan dock även ha anledning att titta på utländska bettingsidor. Det gäller inte minst betting på fotboll, NFL och hockey.

Den här sidan använder cookies.
Ok