Cashout – När det inte gick som planerat

Att betta om pengar är alltid spännande men det är inte alltid spelen går hem. Att det är så är själva anledningen till att det överhuvudtaget finns spelbolag som erbjuder betting. Här kommer vi att gå igenom vad du kan göra när du lagt ett spel och det inte går som du hoppats. För det det är faktiskt inte helt kört – även om många tror det.

Med cashout kan du få pengar tillbaka

Hur många gånger har man inte varit med om att laget man spelat på gör bort sig totalt och att man förlorar pengar på grund av det. Ibland kan handla om stora belopp. Nästa gång du hamnar i den här sitsen och har satsat pengar på ett lag som kommer att förlora kan du använda funktionen cashout istället för att vänta in det bittra slutet. Det innebär att du slipper förlora hela det belopp du satsat, vilket du riskerar att göra om du inte agerar. Cashout är, när du använder funktionen på det sättet, som att släcka en eld innan allt har hunnit brinna upp.

Du kan även säkra vinsten med cashout

Låt oss säga att det inte alls går dåligt när du spelar, utan att du har lagt ett spel som verkar ha goda förutsättningar slå in. Vi kan säga att du spelar på en hockeymatch och att laget du tippat som vinnare leder med 1 – 0 efter en period. Du behöver då inte vänta på slutsignalen innan du kan få ut pengar. Du kan återkalla ditt spel och begära en cashout just då, efter en spelad period. Du får inte ut lika mycket som om du väntar till slutsignalen och resultatet står sig, men du riskerar heller inte att förlora pengarna du satsat utan du kommer att gå med plus på ditt spel.

Att casha in på det sättet är extra smart när du känner att laget eller individen du bettat på har haft tur. Då kan det finnas mycket som pekar på att ett resultat som för tillfället är positivt för dig kommer att förvandlas till en förlust. Cashout är alltså en funktion du kan ta till med andan i halsen när laget du vill se som förlorare pressar på för kvittering.

Cashout blir vanligare och vanligare

Cashout är en ganska ny funktion men den sprids snabbt just nu. Oavsett om du är intresserad av betting utan svensk licens eller om du enbart bettar på sajter licensierade av Spelinspektionen bör du hitta cashout, inte på alla spelobjekt men ofta på väldigt många. Många spelare gillar cashout då det ger en extra dimension till spelandet. Även alla som bettar som en kul grej snarare än professionellt kan ha stor glädje av cashout, som blir ett extra verktyg i verktygslådan.

Så lyckas du med cashout när du bettar

Det finns inga spelmarknader som innebär lätta pengar. I alla fall inte så länge du inte har väldigt stora kunskaper om spelformen. När man beskriver betting cashout kan det nästan låta för bra för att vara sant. Men det är det såklart inte. Spelbolagen justerar oddsen så att det är de själva som går med vinst på att du använder funktionen. Men som vanligt när det gäller betting kan den spelare som är skickligare än en person som inte är lika kunnig använda cashout på ett sätt som verkligen lönar sig i längden.

Om vi tar en fotbollsmatch som exempel, och tänker oss att ett lag som leder med ett mål får en spelare utvisad. Man skulle kunna tro att det är ett mycket bra läge för att göra en cashout ifall man spelat på laget som leder men alltså drabbats av en utvisning. Spelbolaget har dock också noterat att ett lag drabbats av en utvisning och modifierar oddsen utifrån det. En cashout ger dig inte lika mycket efter utvisningen som strax innan. Man behöver alltså vara bra på att se tendenser i en match och upptäcka sådant som påverkar styrkeförhållandena på planen innan oddssättaren dragit samma slutsat.

Det kan löna sig att betta på något obskyrt

Betting är en kamp mellan den som spelar och spelbolaget som sätter oddsen. Det gäller att se när ett odds är bra i förhållande till hur stor risk man tar när man lägger spelet. Det gäller all betting och inte bara de odds man får när man gör en cashout. En strategi som smarta spelare har är att spela på spelobjekt som inte tilldrar sig så mycket intresse. Då är det sällan så att spelbolagen har personal som följer utvecklingen och sätter oddsen live. Det är istället en algoritm som avgör oddsen utifrån ett antal parametrar, som hur lång tid som återstår och aktuell stämning. När du själv följer en sådan match live har du goda möjligheter att göra en cashout i precis rätt läge.

Ett annat tips är att betta på en sajt med en bra mobilapp. Du kan vilja göra en cashout snabbt, innan oddset hinner ändra sig och blir mindre fördelaktigt. Cashout kan också vara ett sätt att flytta pengar från ett spel till ett annat. Om du låst mycket pengar på ett spel där oddsen bar är okej kan du göra en cashout och spela på något med bättre odds.

Andra tips på lönsamma funktioner och bonusar

Förutom cashout finns det en hel del annat kul att hålla koll på för den som vill maxa sina vinstchanser när det gäller betting på nätet. Välkomstbonusar är bra, men på svenska bettingsajter är de alltid ganska små jämfört med hur det kan se ut på många internationella sajter. Vissa bonusvarianter, som till exempel cashback och VIP-bonusar, förekommer inte i Sverige överhuvudtaget.

En typ av bonus som funkar utifrån den svenska spellagstiftningen är oddsbonusar. Alltså spelobjekt där oddset är extra förmånligt. Ofta så förmånligt att det är högst troligt att bettingsidan kommer att gå med minus på spel som läggs med en oddsbonus. De motiverar denna typ av erbjudande med att de funkar som reklam för sajten. Och att reklam måste få kosta är ganska självklart.

Den här sidan använder cookies.
Ok